top of page
  • Writer's pictureArlieke

Castlefest en Deel 2

Updated: Nov 1, 2022

Nu ik eindelijk een beetje ben bijgekomen van Castlefest 2022, heb ik besloten mijn eerste blog te schrijven. Hopelijk gaat het mij lukken om elke maand een stukje op mijn website te zetten met informatie over wat mij bezighoudt tijdens het schrijven en lezen. Wellicht dat ik zelfs een keer een kortverhaal plaats, dus houdt mijn website goed in de gaten.


Ik zei het al aan het begin: afgelopen weekend heb ik in de tent van Zilver mijn boek weer mogen verkopen. Wat had ik dat gemist. Wat een heerlijk gevoel om weer op het terrein van de Keukenhof te mogen rondlopen. Om alle kostuums te bekijken. Ik wil iedereen die langs is gekomen bedanken voor de fantastische gesprekken en ik hoop natuurlijk dat iedereen die mijn boek heeft gekocht er ontzettend van zal genieten.


Ik wist dat ik mijn mede-auteurs had gemist tijdens de periode dat de festivals niet konden doorgaan, maar pas tijdens Castlefest besefte ik me hoeveel ik ze eigenlijk gemist had. En natuurlijk kon ik het niet laten om zelf ook een nieuw boek te kopen. Deze keer was dat De prijs van Water, van Kelly van der Laan. Ik heb de eerste pagina's al gelezen en ik wil het boek nu al eigenlijk niet meer wegleggen.


Maar het allerleukste van de afgelopen Castlefest was natuurlijk dat mijn tweede boek is uitgekomen! Asquil boek 2: Het land van de Alouden is vorige week van de drukker gekomen en ik heb er meteen een hoop mogen verkopen afgelopen weekend! Ik weet niet eens hoe vaak ik me heb versproken tijdens mijn verkooppraatjes. “Dit is mijn boek.” Om mezelf vervolgens snel te verbeteren: “Sorry, dit zijn mijn boeken. Meervoud."


Toen boek 1 verscheen was het een droom die uitkwam. Een droom die ik vele jaren voor mezelf had gehouden. Het verschijnen van boek 2 deed daar zeker niet voor onder. Hij werd bezorgd op de dag dat mijn man, zoontje en ik terugkwamen van vakantie. Om de bezorging niet mis te lopen hebben we ze laten bezorgen bij mijn ouders.

Zodra ik het appje kreeg dat ze binnen waren, zijn we in de auto gestapt en naar mijn ouders gereden. De campingspullen opruimen? Nou, dat kon wel even wachten. Ik opende de doos en toen ik mijn boek zag was ik evengoed weer sprakeloos. Ik heb dit geschreven. Dit is van mij! Ik kan niet uitleggen wat het voor mij betekent dat lezers zoveel hebben genoten van het eerste deel, dat ik deel 2 heb mogen schrijven. Het overweldigende gevoel dat de uitgeverij voldoende vertrouwen in mij had, dat ze boek 2 ook wilden uitgeven, is evenmin te verwoorden. En dat terwijl ik zo graag schrijf...


Deel 2 is zo ontzettend mooi geworden. Ik ben er zo trots op!


Ondertussen heb ik mij op boek 3 gestort. De plot staat klaar en ik weet nu al dat het een ontzettend spannend verhaal gaat worden. Het afsluitende deel van mijn eerste trilogie. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit mij ook gaat lukken. Al wordt het wel lastig om afscheid te nemen van Enyria, die zo'n grote invloed heeft gehad op mijn leven. Als ik bedenk dat haar verhaal straks klaar is, dan voelt het alsof ik een deel van me ga verliezen. Iemand die al bijna mijn hele leven voor me klaar staat. Ze is meer dan mijn vriendin, meer dan mijn zus. Enyria is een deel van mij.


Gelukkig hoef ik daar voorlopig nog niet te lang bij stil te staan. Er staan nog een boel avonturen op ons te wachten in deel 3.

36 views0 comments

コメント


bottom of page